advertentie

Negentig procent van Geldmaten in Schiedam kampte in september met een storing

Bij maar liefst negen van de tien Geldmaten in onze stad deed zich in de maand september een storing voor. Het aantal Schiedamse geldmaatstoringen is hoger dan in Vlaardingen en Maassluis én veel hoger dan het landelijk gemiddelde.

Rembrandt van der Heijden

door Rembrandt van der Heijden

maandag 23 oktober 2023 15:46

Naamloos 2

Grafiek: SCHIE

Uit eigen onderzoek van SCHIE, gebaseerd op data van de NOS, blijkt dat bij negentig procent van alle Geldmaten gedurende de maand september storingen hebben plaatsgevonden. Dit heeft geleid tot een totaal van tweeëntwintig storingen. Over het algemeen waren de Geldmaten gedurende een periode van gemiddeld 21 uur in de maand niet operationeel.

In Vlaardingen kampte iets meer dan de helft van de Geldmaten met storingen gedurende dezelfde periode. In Maassluis werd bij twee derde van de automaten een storing vastgesteld. Hiermee overschrijdt deze regio het landelijke gemiddelde, waarbij storingen doorgaans slechts bij 1 op de 20 Geldmaten voorkomt.

Opvallend is dat de geldmaten in de afgelopen maand veel vaker storingen ondervonden dan aanvankelijk was beloofd door de banken ABN AMRO, ING en Rabobank. Geldmaat, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud van de automaten voor de drie grote banken, erkent dat het aantal storingen is toegenomen en bevestigt dat het behalen van de afgesproken norm voor het gehele jaar 2023 een uitdaging wordt.

De storingen zouden volgens het bedrijf toe te schrijven zijn aan het tekort aan onderdelen.

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN