advertentie

Einde verhaal Big Bazar, winkel in Schiedam verkoopt voorraden uit

Het is nu echt over en uit voor de koopjeswinkelketen Big Bazar: de curatoren van de eerder al failliet verklaarde keten zijn er niet in geslaagd om een doorstart te realiseren. De winkels, zoals in Winkelcentrum Spaland in Schiedam en de Van Hogendorplaan in Vlaardingen, gaan nu de voorraden uitverkopen, mét korting.

Einde verhaal Big Bazar, winkel in Schiedam verkoopt voorraden uit
De winkel in het winkelcentrum Spaland, foto: archief SCHIE
redactie

door redactie

maandag 23 oktober 2023 16:39

Van de 20 reacties die de curatoren ontvingen voor een (geheel of gedeeltelijke) overname van de onderneming hebben er tien een bieding gedaan. 'Er is helaas geen reële bieding gedaan in het kader van een gehele of gedeeltelijke doorstart van de onderneming van Big Bazar. De biedingen die zijn gedaan, zagen enkel op de winkelvoorraden' laten de curatoren weten op de website van de onderneming. 'Die biedingen zijn door de curatoren beoordeeld en gelet op de hoogte daarvan van de hand gewezen'.

De curatoren zeggen het 'te betreuren dat er geen interesse is in de gehele of gedeeltelijke doorstart van Big Bazar'.

Het personeel ('dat een roerige tijd achter de rug heeft') en de Ondernemingsraad van Big Bazar zijn door de curatoren op de hoogte gebracht. 'Aan een periode van onzekerheid voor het personeel van Big Bazar is nu een einde gekomen. Samen met het personeel zullen de curatoren de schouders eronder blijven zetten om de laatste fase van Big Bazar tot een goed einde brengen' aldus de verklaring van de curatoren.