advertentie

Ondanks andere voorwaarden in buurgemeentes, verwacht Stroomopwaarts geen vertraging met uitkeren energietoeslag

De gemeente Schiedam meldde eerder deze maand dat de energietoeslag 2023 van €1.300,- op de rekening voor 1 november bijgeschreven zal worden van de Schiedammers die al een bijstandsuitkering ontvangen. Dit is niet alleen in Schiedam, maar ook in Vlaardingen en Maassluis het geval. Alleen zijn de voorwaarden daar net iets anders.

Ondanks andere voorwaarden in buurgemeentes, verwacht Stroomopwaarts geen vertraging met uitkeren energietoeslag
Foto: SCHIE
Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

woensdag 25 oktober 2023 16:57

Tussen Maassluis, Vlaardingen en Schiedam (MVS) verschillen de voorwaarden omtrent de energietoeslag dus. Maassluis geeft ook €500 aan mensen tussen 120 en 150 procent van de bijstandsnorm, Vlaardingen doet niet bovenop de algemene wetgeving en Schiedam geeft het ook aan jongeren en studenten. “Stroomopwaarts streeft altijd naar geharmoniseerd beleid met zo min mogelijk verschillen in rechten en plichten. Echter maakt iedere gemeente binnen de MVS-regio uiteindelijk zelf de keuze onder welke voorwaarden een regeling, zoals de energietoeslag, wordt ingevuld”, laat de woordvoerder van Stroomopwaarts weten.

De gemeenten stond het volgens Stroomopwaarts dus vrij om zelf de voorwaarden te bepalen. “Er heeft uiteraard afstemming plaatsgevonden over de energietoeslag tussen de gemeenten en Stroomopwaarts, ook over de uitzonderingen en/of verschillen tussen de gemeenten.” Stroomopwaarts laat weten geen vertraging met het uitkeren van de energietoeslag te verwachten binnen de MVS-regio. “Voor Stroomopwaarts zijn de afwijkingen in beleid goed uit te voeren. Zo hebben we onze werkprocessen ingericht op een zo goed mogelijke afwikkeling en tijdige uitkering van de energietoeslag aan de inwoners die er recht op hebben”, aldus de woordvoerder.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met onze vaste partner Omroep Vlaardingen.