advertentie

Dit zijn de engste plekken in Schiedam tijdens Halloween

Het is weer griezelen geblazen in Schiedam. In de stad worden op verschillende plaatsen halloweenactiviteiten georganiseerd dit weekend.

Dit zijn de engste plekken in Schiedam tijdens Halloween
Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

donderdag 26 oktober 2023 14:13

Centrum

De eerste halloweenactiviteit vindt dit jaar in het centrum plaats. Er is op de Hoogstraat op donderdag 26 oktober een griezeltocht. Van 16:00 tot 20.00 kunnen kinderen tot 12 jaar de route lopen. Er wordt gestart bij de Koemarkt, waar de deelnemers worden opgewacht door twee gekke heksen die bezig zijn met een toverdrank, maar ze missen nog één ingrediënt. De kinderen worden uitgedaagd om op pad te gaan om het geheime ingrediënt te vinden.

Zuid

Op verschillende plekken in Zuid kun je dit jaar meedoen aan de halloweenactiviteiten. Zo wordt er zaterdagavond op de Groenelaan een Trick or treat georganiseerd voor de aller kleinste tussen 17:00 en 18:00 uur.

Die avond wordt ook het Sterrebos omgetoverd tot een spookbos. Van 18:00 tot 19:00 uur zal het bos toegankelijk zijn voor de kleinste durfals. Daarna is het griezelen geblazen voor de rest van de waaghalzen.

Ook op de Sommelsdijksestraat wordt er dit jaar weer groots Halloween gevierd. Volgens de organisatie wordt het nog spectaculairder dan vorig jaar. Van 18:30 tot 21:00  is de straat voor iedereen beschikbaar. Kinderen mogen alleen onder begeleiding naar binnen.

Noord

In De Groene Raat vindt vrijdagavond 27 oktober van 19:00 tot 20:30 uur een sprookjesavond plaats. Het doel van de avond is om de rode schoentjes van Karen in het sprookjesbos terug te vinden. Volgens de organisatie is het geschikt voor kleine en grote dreuzels.

Daarnaast wordt in de wijk De Hoven dit jaar op zaterdag 28 oktober een Trick or Treat georganiseerd. Deze start om 18:30 uur.

In Noord wordt in de wijk de Velden ook een Trick or Treat georganiseerd. Vanaf 19:00 uur verzamelen in de grote speeltuin.

In de Woudhoek wordt er dit jaar ook weer een griezelige avond georganiseerd.

West

Ook in West wordt dit jaar een Trick or treat georganiseerd. De start vindt plaats op zaterdag 28 oktober om 19:00 uur. Voor meer informatie kunnen inwoners van West lid worden van de besloten Facebook groep ‘Trick or Treat Schiedam-West’.

Oost

In het Singelkwartier in de wijk Oost wordt dit jaar ook een Trick or Treat georganiseerd. Er wordt om 18:45 uur op het pleintje bij de eieren verzamelt.

Bijdorp

In Bijdorp is het dit jaar ook weer griezelen op de zaterdagavond. Van 19:00 - 22:00 uur kun je griezelen in Disney thema. Bij 't Trefpunt is de verzamelplek en als afsluiter is er een griezeldisco.