advertentie

De Stem van Schiedam: Wat vindt u van de sfeer van de Hoogstraat?

Nu de Jeneverlantarens zijn opgehangen moet de sfeer van vroeger langzaam terugkomen op de Hoogstraat. Maar wat vinden Schiedammers van de huidige staat van de winkelstraat?

Jarno Wagenveld

door Jarno Wagenveld

donderdag 26 oktober 2023 15:07

Een voorbijganger is niet echt te spreken over de huidige situatie. “Ik vindt het te rustig, het is een beetje verlaten. Als je om je heen kijkt zie je helemaal geen mensen.” Een andere bewoner ziet dat er de afgelopen tijd verbetering plaats vindt. “Het is de afgelopen jaren heel erg veel vooruit gegaan.” Volgens de voorbijganger was de situatie een paar jaar geleden heel anders. “Een aantal jaar geleden was het echt wel een beetje deprimerend. Het was stil en niet zo leuk. Inmiddels is het echt heel leuk.”

Een man die de Hoogstraat van vroeger zich nog goed kan herinneren vind dat het gevoel op straat drastisch is veranderd. “De gezelligheid, de mensen waren ook gezelliger natuurlijk. Je kan het eigenlijk niet vergelijken, dit was de enige winkelstraat die we hadden dus iedereen liep hier.” Toch ziet de man dat de Hoogstraat vijf jaar geleden er minder aan toe was dan nu. Een voorbijganger denkt dat er in de Hoogstraat zeker potentie zit. “Schiedam is eigenlijk prachtig, als dat nou een beetje meer opgeleukt wordt en het karakter van Schiedam er weer in komt, dan is het ook aantrekkelijk voor mensen buiten de stad.”

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN