advertentie

Jubileumtentoonstelling Galerie 158 te zien in Monopole: ‘Een unieke plek en een unieke kans’

Nog één keer opent de oude bioscoop Monopole zijn deuren. De aankomende drie weekenden exposeert Margi Geerlinks in haar jubileumtentoonstelling, naar aanleiding van het vijfjarig bestaan van Galerie 158, het werk van 14 verschillende kunstenaars. “Het is echt een unieke plek en een unieke kans.”

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

donderdag 26 oktober 2023 16:50

De deuren van het Monopole openen zich nog een laatste keer de komende drie weekenden. “Hoe mooi is het dat ik een tentoonstelling mag maken in een van de oudste cultuurgebouwen van Schiedam”, zegt Geerlinks.

Ze is een van de laatste die hier kan exposeren. “Ik heb een selectie gemaakt van de afgelopen vijf jaar met onderwerpen die in de maatschappij en politiek veel zijn besproken.” Ze koos al haar favoriete kunstwerken en favoriete kunstenaars uit voor deze speciale tentoonstelling. Zo zag Geerlinks het afstudeerproject van kunstenares Juliette Hengst en was verkocht. Nu maakt Hengst uit schuim een sculptuur voor aan de muur in het Monopole. “Het is een hele toffe plek om hier mijn eerste werk te exposeren”, aldus Hengst.

Een gratis bezoek aan de jubileum tentoonstelling is op op 28 en 29 oktober en de eerste twee weekenden van november mogelijk tussen 11:00 en 17:00.

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN