advertentie

Een hotel op de monumentale Glasfabrieksilo’s moet reuring brengen

Het terrein bij de oude Glasfabriek moet worden omgetoverd naar een nieuwbouwwijk. De nieuwe woningen 'moeten het karakter van de Glasfabriek uitstralen en versterken'. Op 26 oktober was er in de avond een informatiemarkt waar buurtbewoners de plannen van de gemeente konden inzien en vragen konden stellen.

Jarno Wagenveld

door Jarno Wagenveld

vrijdag 27 oktober 2023 16:45

Het terrein ligt er nu vervallen bij. De eerste panden zijn al gesloopt voor de nieuwbouw. Toch zal volgens projectontwikkelaar Stefan van Gurp niet alles verdwijnen. “We gaan de rijke historie van al die mooie gebouwen die er al staan, zoals de silo’s, oppakken en dat brengen we samen met het groen.”  Volgens van Gurp is het belangrijk dat het gevoel van het terrein versterkt wordt en niet vervalt in de nieuwbouw. “We zijn nu natuurlijk die ziel van de Glasfabriek die er ooit was en wat leeg is komen te staan weer aan het opbouwen. Het mooiste zou zijn als we die sfeer en dat gevoel kunnen vasthouden.”

Een hotel op de silo’s

Eén van de grootste opdrachten voor de nieuwbouw worden de silo’s van de oude Glasfabriek. De silo’s mogen niet gesloopt worden, maar er niks mee doen is volgens wethouder Antoinette Laan ook geen optie. “Er wordt goed gekeken naar wat er kan, want deze silo’s zijn een gemeentelijk monument. De ontwikkelaars hebben nu de gedachte om daar eventueel een leuk klein hotel op te zetten.” Ook volgens Stefan van Gurp is het belangrijk dat die silo’s een nieuwe functie krijgen. “Het ergste wat je kunt doen is er niks mee doen. Dan gaat het inderdaad verpieteren. Wat we heel graag zouden willen is daar een leuke functie aan geven.”

Volgens wethouder Laan is het terrein toe aan een opknapbeurt. “Je kan het zelf zien, het is oud en het is aftands. Het is geen fijne plek. Er is nu een goede ontwikkelcombinatie die hier echt mooie woningen wil bouwen.”

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN