advertentie

Halloweengriezeltocht op de Hoogstraat: ‘Heel druk, heel gezellig, maar ook heel griezelig’

Spinnenwebben aan de muren, horrorclowns en bergen vol snoep. Gisteravond was de Hoogstraat omgebouwd tot een griezelstraat waar kinderen opdrachten moesten volbrengen om de heksen Bep en Tilly te helpen. Niet zonder beloning natuurlijk; “Ik heb heel veel snoep, daar hou ik van”, vertelt één van de kinderen.

Sam Brinkman

door Sam Brinkman

vrijdag 27 oktober 2023 17:17

Bep en Tilly misten één ingrediënt die ze aan een Schiedamse heks moesten leveren. Het was aan de kinderen om dit geheime ingrediënt te ontrafelen aan de hand van de kaart. Twintig lokale ondernemers hadden activiteiten bedacht voor de kinderen, van kakkerlak poepen, bezemvliegles tot heksenhoedwerpen. “Ik geloof dat we het dit jaar voor jong en oud echt top hebben gemaakt”, zegt Melanie Dijkstra, van de organisatie.

In de straat waren acteurs in pakken en schmink aan het rondlopen, “De clown vond ik het engst”, vertelt één van de kinderen. Toch waren niet alle kinderen onder de indruk, ”Er was niks engs, alleen maar heksen die aan het rondlopen waren.” Waar de kinderen het wel unaniem over eens waren is dat er genoeg snoep binnengehaald kon worden. Ouders werden ingezet als pakezels om de buit te dragen.

Ook voor de lokale ondernemers was het een succes “Het was ongekend, we wisten niet wat ons overkwam. Er kwamen hordes kinderen met ouders die soms nog fanatieker waren.” Vertelt Maria Kouwenoord, een van de lokale ondernemers. Ze is dood moe, maar op de vraag of ze volgend jaar weer mee doet zegt ze volmondig ‘’Ja absoluut”.

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN