advertentie

Viering Halloween in Schiedam groot succes. “De kinderen vinden het fantastisch.”

Het is de engste avond in Schiedam van het jaar. In meerdere wijken over de stad hebben bewoners alles op alles gezet om hun straat zo griezelig mogelijke maken. Onder andere in Oost en Zuid zijn de straten bedolven met enge figuren, creatieve decoratie en vooral heel veel snoep.

Jarno Wagenveld

door Jarno Wagenveld

zondag 29 oktober 2023 08:38

Het Halloweenfeest in het Sterrebos was volgens organisator Miranda Dingler een groot succes. In de loop van de avond stond er een lange rij bij de ingang van het spookbos. “Het is een fantastisch succes, ze staan tot aan de vijvers. Het is gewoon niet normaal zo druk.” Een bezoeker van het park was onder de indruk van het feest. “Heel Schiedam is hier. Het is toch eng genoeg om heel Schiedam hier naartoe te laten komen.”

Sommelsdijksestraat

Bij de Sommelsdijksestraat is er ook groots uitgepakt voor Halloween. Gerard Bijl kijkt trots terug op het evenement. “het is weer ene spektakel om alles hier voor te bereiden. Daar gaan wel maanden aan vooraf om alles te bedenken hoe we het gaan aanpakken.”  Ondanks de grote aanpak denkt Gerard dat het niet te eng is voor de kleine kinderen. “De kinderen vinden het fantastisch en de ouders vinden dat ook wel.”

Oost

In Oost was het ook genieten. Daar konden kinderen een wandelroute lopen, waar ze bij meerdere tenten snoep konden ophalen. Bij de begraafplaats van de Rotterdamsedijk liep het heel de avond vol met kinderen. “Het  is een fantastische Halloweenavond geweest. Heel veel leuke en kleine spookjes en heksjes gezien”. 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN