advertentie

Wisselstoring op het spoor na uren verholpen, daarna opnieuw problemen

Tussen de stations Schiedam Centrum en Rotterdam Centraal hebben maandagochtend urenlang minder treinen. Oorzaak was een sein- en wisselstoring, meldt Rijnmond.

Wisselstoring op het spoor na uren verholpen, daarna opnieuw problemen
Het station Schiedam Centrum, foto: archief SCHIE
redactie

door redactie

maandag 30 oktober 2023 10:05

De storing begon in de vroege ochtend en zorgde ervoor dat er tussen 06:15 en 07:00 uur even helemaal geen treinen reden. Rond 08:30 uur meldde de NS dat de problemen verholpen waren. Iets eerder dan verwacht, want een woordvoerder van ProRail dacht eerder dat de storing pas na de ochtendspits verholpen zou zijn.

Nieuwe problemen

In de loop van de ochtend ontstonden opnieuw problemen. Een gebroken bovenleiding kwam boven op een Eurostar-trein te liggen. Dat gebeurde ter hoogte van station Rotterdam Stadion.

Als gevolg van de storing kwam het treinverkeer rond Rotterdam bijna compleet op z'n gat te liggen. Aan het begin van de middag kon het treinverkeer grotendeels worden hervat. Maar nog altijd rijden tussen Den Haag en Rotterdam geen Intercity's, tussen Rotterdam Zuid en Lombardijen rijden 'veel minder treinen' en tussen op de hogesnelheidslijn tussen Rotterdam en Breda rijden geen treinen.

NS heeft bussen ingezet om reizigers tegemoet te komen. Die rijden tussen Schiedam Centrum en Dordrecht. Waarschijnlijk rijdt het treinverkeer pas rond 21:30 uur weer volgens dienstregeling.

Over hoe de bovenleiding op een trein kwam te liggen, is nog weinig te zeggen: "Onze eerste prioriteit is de reizigers, onze tweede prioriteit het weghalen van de trein, onze derde prioriteit is uitzoeken wat er is gebeurd."

 

Dit is een artikel van mediapartner Rijnmond