advertentie

Theo Gootjes: “Mijn lichaam is dood, maar mijn geest blijft levend door het tekenen”

Iedere dag na het zien van het achtuurjournaal tekende Theo Gootjes een politieke prent: over bijvoorbeeld aids, de opwarming van de aarde en talloze andere onderwerpen. Gootjes schreef ook een boek over zijn eigen leven. ‘Een vertekend leven’ was eigenlijk alleen bedoeld voor zijn kinderen, maar is nu toch gepubliceerd. Het boek eindigt met een gedicht over zijn overleden vrouw José. SCHIE ging op bezoek bij Gootjes om uitgebreid te praten over zijn carrière, zijn familie en zijn boek.

Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

maandag 30 oktober 2023 19:28

Gootjes vertelt over hoe hij politiek tekenaar werd. Hij vertelt over zijn familie vol kunstenaars en creatievelingen. Hij vertelt over hoe hij ooit de Vlaardingse feministen op zijn dak kreeg en over hoe hij omging met het verlies van zijn vrouw, die overleed aan Alzheimer. Gootjes tekent nog steeds bijna iedere dag. “Mijn lichaam is dood, maar mijn geest leeft nog. Die blijft levend door het tekenen.”

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN