advertentie

Bewoners van de Akkers niet blij met verdwenen fietspad Akkerrandpad

In de Akkers wordt er flink aan de weg gewerkt. Dit leidt geregeld tot frustratie bij de bewoners van deze wijk in Schiedam-Noord. Zo is het Akkerrandpad, die op de grens ligt met de wijk De Hoven, van een fietspad veranderd in een voetpad met schelpen.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

dinsdag 31 oktober 2023 17:31

“Heel veel werkzaamheden zijn goed, maar waarom ze dit fietspad hebben vervangen snap ik niet”, zegt een buurtbewoner. “Heel veel mensen gaan zo de polder in en nu is het een schelpenpad. Je kan er op wachten dat er toch mensen over gaan fietsen.”

Aan het Akkerrandpad staan 55 plusser flats. “Die mensen hebben vaak een rollator en dan is zo’n pad niet fijn.” En dat is niet het enige probleem volgens buurtbewoners. Zo staan er nu ook paaltjes op de rijweg, waardoor het verkeer volgens de bewoners niet goed meer kan doorstromen. “Al het verkeer hoopt zich ’s ochtends bij de enige uitgang nu op.”

De bewoners geven aan liever de oude situatie terug te zien in het straatbeeld. “Toen kon ik tenminste hier op een normale manier mijn hond uitlaten.” 

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN