advertentie
  • Schiedam

Sinterklaas bezoekt ook dit jaar weer Schiedam: dit is wat je kan verwachten

Sinterklaas staat weer voor de deur. Op 18 november zal de goedheiligman ons land bereiken en zet hij voet aan wal in Schiedam.

 

Sinterklaas bezoekt ook dit jaar weer Schiedam: dit is wat je kan verwachten
Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

woensdag 01 november 2023 18:06

Om 11:30 uur vertrekt de Historische vloot met Sinterklaas en zijn pieten. Om 12:00 uur wordt de Sint verwelkomd door de burgemeester op Het Hoofd in Schiedam-Zuid. Hierna maakt Sint Nicolaas een rondgang langs alle kinderen en zal rond 12:50 uur vertrekken vanaf Het Hoofd.

Vanaf 13:00 uur begint het programma op de Lange Haven in het centrum van Schiedam. Hier komt de goedheiligman om 13:30 uur aan. Ook hier maakt de Sint een rondje langs de kinderen om vervolgens om 14:30 uur per auto via de Hoogstraat naar de Grote Markt gereden te worden.

Om 14:30 uur start het programma op de Grote Markt waar Sint Nicolaas en zijn pieten om 14:45 uur worden verwacht. Hier heet de burgemeester hem opnieuw welkom. Daarna maakt de Sint een rondgang langs de kinderen op de Grote Markt en vindt er een feest op het plein plaats. Om 16:20 uur zal de Sint dan te voet naar zijn onderkomen in de Grote- of St Janskerk vertrekken.