advertentie
  • Schiedam

Marcel (61) is klimaatburgemeester: ‘Heel veel energiearmoede in Schiedam’

Tijdens de Nationale Klimaatweek maakt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) bekend dat ze Marcel van Henten hebben gevraagd om nog een jaar de vrijwillige functie van klimaatburgemeester te vervullen voor de gemeente Schiedam.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

donderdag 02 november 2023 16:48

“Ik doe dit om meer bekendheid te geven aan het klimaat, maar vooral om de energiearmoede te bestrijden.” Een klimaatburgemeester speelt volgens het EZK een belangrijke rol door inwoners met een duurzame, klimaatbewuste initiatief te inspireren om ook duurzamer en klimaatvriendelijker te leven. “Ik wil vooral naar de energiearmoede kijken, want dat is er helaas heel veel hier in Schiedam.”

En Van Henten heeft ook nog een aantal handige tips voor de Schiedammers die hun steentje bij willen dragen aan een beter milieu.  “Je kan genoeg doen als je dat wil. Zo is er een initiatief Energiehulp Schiedam, dat is een organisatie die zicht richt op kleine bespaarmaatregelen. Vervolgens zal ik de Schiedammers aanraden om zorgvuldig met water om te gaan en samen met de buurtbewoners de buurt schoon te houden.”

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN