advertentie

Vluchtelingenschip ligt al aan de Buitenhavenweg: ‘Verwachten de eerste mensen eind deze week te huisvesten’

Vandaag is er een riviercruiseschip aan de Buitenhavenweg aangemeerd. Het schip, De Nassau, gaat vanaf eind deze week onderdak bieden aan 66 asielzoekers en statushouders. Het schip blijft tot uiterlijk 14 maart 2024 aan de Buitenhavenweg liggen.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

dinsdag 07 november 2023 17:21

Gisteren communiceerde de gemeente nog dat het schip op korte termijn aan de Buitenhavenweg zou komen te liggen. “Dat is vandaag”, laat burgemeester Jule Bijl voor onze camera weten.

Het is de vierde keer dat er een schip in Schiedam wordt ingezet voor het huisvesten van asielzoekers en statushouders. “Een plek elders in Schiedam vinden is niet zo makkelijk. We hebben de ruimte niet op korte termijn, omdat we een compacte stad zijn.”

De vertrekdatum staat volgens Bijl vast. “In de zomer wordt dit schip gebruikt door de ANWB. Na maart staat het schip onder contract bij de ANWB, dus langer kan het schip niet blijven liggen.”

Op straat laten Schiedammers aan SCHIE weten positief te zijn over het opvangen van asielzoekers en statushouders. “Zij hebben niks meer, dus ik vind het goed”, laat een Schiedammer weten. “Zij hebben niks meer dus denk ook een aan een ander.”

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN