advertentie
  • Schiedam

Evenementencoördinator moet aanvraag voor vergunningen soepeler maken

De aanvraag voor vergunningen van evenementen in Schiedam moet soepeler, daarom heeft de gemeente een evenementencoördinator aangesteld. De coördinator moet bewoners helpen met het organiseren van openbare feesten. De manier hoe je een evenementen kon aanvragen was in het verleden niet toegankelijk genoeg.

Jarno Wagenveld

door Jarno Wagenveld

woensdag 08 november 2023 17:42

Wethouder Frans Hamerslag gaat over de evenementen in Schiedam en merkt dat het organiseren daarvan meer inspanning vraagt. “We merken dat het organiseren van evenementen steeds complexer geworden is. Je hebt met veel meer regels te maken dan vroeger. Dat zijn landelijke regels.” De wethouder ziet dat het daardoor lastiger wordt voor mensen die net beginnen met het organiseren van evenementen in de stad. “Als amateur is dat heel complex om naast je werk wat je gewoon hebt ook nog dit te gaan doen.”

Aanvraag vergunningen

Marijn Poel van stichting Triple C organiseert elk jaar het Dickensfestijn. Zij ziet veel van de problemen waar organisatoren tegen aanlopen. “Je moet dan allerlei formulieren invullen en ook bijlages meesturen voor de vergunning aanvraag. Dan krijg je pas in een vrij laat stadium te horen of iets door kan gaan of niet.” Volgens Marijn zorgt dit ervoor dat organisaties vaak terug naar de tekentafel moeten.

Kitty Buitendijk is Eventmanager van het centrum en werkt veel met organisaties. Zij merkt dat het lastig is voor beginners om in het netwerk te komen en de juiste stappen te zetten. “Voor de kleinere zelfstandige organisaties of stichtingen merk je dat ze vaak niet de weg weten binnen het stadskantoor om tot een subsidie aanvraag of evenementen vergunning te komen.” Kitty ziet dat het kan zorgen dat nieuwkomers daardoor worden niet gemotiveerd worden. “Ik weet wel uit ervaring van mensen die daar tegen aanliepen dat het proces vaak stagneerde. Dan is het fijn als je daar nu aan de voorkant iemand hebt die dat opvangt.”

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN