advertentie

Bassie & Adriaan documentaire draait niet in Vlaardingen maar in Schiedam ‘Best gek, want het zijn Vlaardingers’

Bassie & Adriaan is voor veel Vlaardingers een kinderprogramma waarmee ze zijn opgegroeid. Eind november is er in Pathé Schiedam een documentaire te zien over Bassie & Adriaan. In de bioscoop in Vlaardingen mogen ze de documentaire niet draaien, dat komt omdat Pathé de rechten van deze documentaire heef gekocht. “Is het dan niet raar voor een aantal Vlaardingers, dat de documentaire niet in Vlaardingen vertoond mag worden”, geeft een voorbijganger aan.

Sam Brinkman

door Sam Brinkman

donderdag 09 november 2023 22:34

“Het is heel gek, omdat Bassie & Adriaan natuurlijk Vlaardingers zijn”, zegt een bewoner. Om die reden vinden veel Vlaardingers dit krom. Maar Schiedammers denken daar anders over. “Het is een reden voor Vlaardingse mensen om naar Schiedam te komen, want dat is ook hartstikke leuk”, geeft een voorbijganger aan.

Het haalt bij de mensen heel veel herinneringen op. “Bassie & Adriaan is eigenlijk generatie op generatie, want mijn dochter en mijn kleindochter zijn er mee opgegroeid”, zegt een bewoner. Het is soms wel even zoeken voor sommige mensen naar oude beelden van de twee acteurs. “We hebben oude banden, YouTube filmpjes en dvd’s. Het is echt eigenlijk gewoon volkskunst.”

 

 

 

Op 1 januari gaan SCHIE en Omroep Vlaardingen samen verder als streekomroep.