advertentie

Celstraffen voor Vlaardinger en Rotterdammers die plofkraak in Holy beraamde

De Vlaardinger en vier Rotterdammers die begin dit jaar een plofkraak op de pinautomaat bij de Albert Heijn in Holy beraamden moeten de cel in. De Vlaardinger Henk S. en Rotterdammer Richard van Z. moeten twee jaar de cel in. De overige drie verdachten krijgen anderhalf jaar celstraf. De plofkraak kon verijdeld worden door een oplettende buurtbewoner.

Celstraffen voor Vlaardinger en Rotterdammers die plofkraak in Holy beraamde
Foto: Pexels
Philip van Es

door Philip van Es

donderdag 09 november 2023 22:43

’s Nachts belde een oplettende bewoner van de Bleekstraat de politie. De bewoner zag vier mannen een scooter in een busje laden en vertrouwde het niet. Toen de politie ter plaatse kwam en het busje inspecteerde, bleek dat er een pizzaschuif in de bus lag. Met z’n pizzaschuif kun je een pinautomaat opblazen.

Lees het hele verhaal over de verijdelde plofkraak hier

De Rotterdamse rechtbank achtte bewezen dat Henk S. en Richard van Z. zich schuldig hebben gemaakt aan het plannen van de plofkraak. Daarom krijgen de twee verdachten twee jaar celstraf waarvan een half jaar voorwaardelijk. Rotterdammers Surendy T., Christopher M. en Ghursmain B., zouden het plan uitvoeren en kregen van de rechtbank allen anderhalf jaar celstraf waarvan zes maanden voorwaardelijk.

 

 

Op 1 januari gaan SCHIE en Omroep Vlaardingen samen verder als streekomroep.