advertentie

Na ruim 5 jaar wachten is het bijna zover: CION en Deltasport mogen het nieuwe clubgebouw in

Ruim 5 jaar geleden stond de kantine van Deltasport en CION in brand. Nu staat er eindelijk een nieuw clubgebouw, maar nu met een scheidingswand tussen beide kantines. Eerst zouden beide clubs gaan fuseren. Dat gaat niet meer door, waardoor beide clubs voor hun eigen geluk kiezen.

Sven Bravenboer

door Sven Bravenboer

maandag 13 november 2023 19:01

Volgens Sebas Verburgh heeft het veel te lang geduurd voordat het clubgebouw opgeleverd werd, maar hij kijkt nu vooral naar de toekomst in een mooie nieuwe kantine. “Er zijn nog wat kleine foutjes links en rechts, maar daar moeten we samen met gemeente wel uit komen. Het streefdoel is 1 januari en het is te hopen dat die datum te halen valt.” Deltasport heeft na de brand onder hun eigen tribune gezeten, voorzitter Koen Smets van de voetbalclub is blij dat dit nieuwe pand er eindelijk staat. “Natuurlijk is iedereen blij, alleen het is jammer dat de oude er niet meer staat. Die sfeer ga je nooit meer krijgen, dat is wel jammer,” geeft Koen Smets aan.

Deltasport heeft twee kleedkamers in het nieuwe clubgebouw en nog twee onder de tribune, CION heeft daarentegen 4 kleedkamers in het nieuwe clubhuis. Alle kleedkamers zijn bedekt met hout en stenen vloeren, maar CION besloot de aankleding van één van de kleedkamers anders aan te pakken. “Daar hebben we aandacht aan besteedt, daarin willen we anders zijn dan andere clubs. De kleedkamer is bijzonder en echt CION,” geeft Sebas Verburgh aan als hij over de blauw met rode kleedkamer vertelt.

Op 1 januari gaan SCHIE en Omroep Vlaardingen samen verder als streekomroep.