advertentie

Fietsendrukte bij station Vlaardingen Oost: ‘Het is hier echt altijd heel erg druk’

De gemeenteraad heeft ingestemd met een onderzoek naar het vergroten van de fietsenstalling bij metrostation Vlaardingen Oost. Het onderzoek kwam er naar aanleiding van een voorstel van raadslid Wouter de Reus van ChristenUnie-SGP. Hij merkte op dat de stallingen altijd ‘bomvol’ staan. Maar vinden de Vlaardingers het belangrijk dat er meer fietsenstallingsplaatsen bijkomen rond het metrostation?

Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

maandag 13 november 2023 19:10

De Vlaardingers die wij spraken zijn het er allemaal over eens dat er op dit moment te weinig plek is om scooters en fietsen te parkeren rond het metrostation. “Hij is vaak vol, het is nu een beetje proppen en er zijn ook veel fietsen die er al lang staan.”

Volgens De Reus ontstaan er gevaarlijke situaties, doordat mensen hun scooters en fietsen op onveilige plekken zetten. Hierdoor zouden mensen kunnen struikelen of botsen. Niet iedereen is het er mee eens dat er gevaarlijke situaties ontstaan. “Gevaarlijk niet, maar ik ben eerder bang dat mijn fiets gestolen wordt, of dat het er slordig uit ziet.” Andere Vlaardingers hebben wel eens iemand zien struikelen of botsen met een ander voertuig. “Ik zie het wel eens, maar niet vaak. Zelf probeer ik het te voorkomen.”

Op 1 januari gaan SCHIE en Omroep Vlaardingen samen verder als streekomroep.