advertentie

OM eist vijftien jaar voor fatale schietpartij Boomgaardstraat: 'Slachtoffer heeft toegekeken hoe zijn vriend werd beschoten'

Schiedammer Shurendel M. en Hagenees Clifferdson Z worden ervan verdacht in december 2019 een man van het leven te hebben beroofd. Het Openbaar Ministerie (OM) eist in hoger beroep vijftien jaar gevangenisstraf voor de gekwalificeerde moord op de 26-jarige man uit Rijswijk die tijdens een ripdeal wordt doodgeschoten, meldt Omroep West.

OM eist vijftien jaar voor fatale schietpartij Boomgaardstraat:  'Slachtoffer heeft toegekeken hoe zijn vriend werd beschoten'
Foto: archief/Flashphoto
redactie

door redactie

dinsdag 14 november 2023 15:59

Ondanks de DNA sporen van Shurendel die worden aangetroffen, ontkent die verdachte in 2020 nog zijn betrokkenheid in de zaak.

De eis van het OM is veel zwaarder uitgevallen dan de veroordeling in oktober 2021, toen de rechter tot zes jaar celstraf kwam.

De schietpartij vond plaats op 28 december 2019 in een woning aan de Boomgaardstraat. Het onderzoek werd opgepakt door twintig rechercheurs. Uit onderzoek blijkt dat na het incident twee mannen en een vrouw zijn weggelopen van de woning. De destijds 32-jarige medeverdachte Clifferdson Z. raakte gewond bij de schietpartij. Hij liet een bloedspoor achter van 400 meter, dat liep van de Boomgaardstraat naar de Ooievaarsteeg in Schiedam. De Schiedammer ontkende in september 2020 zijn betrokkenheid bij de fatale schietpartij ondanks dat zijn DNA werd aangetroffen op een hamer en HDMI-kabel op het plaats delict.

Meerdere aanhoudingen

De politie komt meerdere verdachten op het spoor, waaronder een 23-jarige vrouw met Spaanse nationaliteit. De Spaanse wordt in Malaga aangehouden door de politie, waarna zij in juni 2020 werd uitgeleverd aan Nederland. 'Grondig speurwerk leidde naar deze verdachte.' aldus de politie.

Ripdeal

Er zou die dag, op 28 december 2019 sprake zijn geweest van een mislukte ripdeal, waarna twee mannen onder vuur werden genomen. Een van de twee bleef ongedeerd. 'Het andere slachtoffer heeft naast zijn vriend gelegen toen deze werd beschoten', klonk het maandag 13 november in hoger beroep. Shurendel M. en Clifferdson Z. staan terecht voor gekwalificeerde doodslag. Dat houdt in; iemand doden om daarmee iets anders verbergen. “Wat je ook vindt van de slachtoffers en de tas met drugs die ze kwamen verkopen, die twee jongens zijn in een angstaanjagende situatie beland”, aldus de advocaat-generaal. De rechtszaak wordt vandaag voortgezet.