advertentie

Basketballers en wethouders samen aan de ontbijttafel in het Deltahotel

In het Deltahotel in Vlaardingen was er vandaag een ontbijt geregeld voor de jongeren van de YETS Foundation. Wethouders Proos en Silos waren ook aanwezig tijdens het ontbijt en gingen met de jongeren in gesprek. “Je hoort dat de jongeren nog veel nadenken over wat ze willen doen later, waar ze stage willen lopen en daarom is het belangrijk dat YETS dit doet.”

Sven Bravenboer

door Sven Bravenboer

dinsdag 14 november 2023 16:21

Het is volgens Peter Ottens, oprichter van de YETS Foundation, nodig dat jongeren aandacht krijgen. “Veel jongeren groeien op in een omgeving waar vaak geen positieve rolmodellen te vinden zijn, die jongeren laat zien dat je hard moet werken, maar ook dat je leert om liefdevol te zijn.” Ottens vindt het een goede samenwerking tussen de gemeente en YETS. “Het is een kans voor de jongeren om te vertellen hoe ze opgroeien in de stad Vlaardingen.”

Voor één van de jongeren was het ontbijt een bijzondere ervaring. “Het is echt de eerste keer dat ik met iemand van de gemeente heb gepraat. Dat was een bijzonder moment voor mij,” geeft de jongen aan. Arnoud Proos heeft genoten van de verhalen van de jongeren en hoopt dat er meer mensen bereid zijn om te helpen. “Wij zijn betrokken bij het programma van YETS, omdat we het heel belangrijk vinden dat de jongeren in Vlaardingen opgroeien in een goede omgeving en we vinden het belangrijk dat er genoeg gesport wordt.”

 

Op 1 januari gaan SCHIE en Omroep Vlaardingen samen verder als streekomroep.