advertentie

De eerste (symbolische) boom staat: ‘Het Stadserf moet groener!’

De gemeente Schiedam organiseert vandaag, op Nationale Boomfeestdag, een mini groenmarkt op het Stadserf om ideeën te verzamelen voor een groener Schiedam. Wethouder Binnenstad, Anouschka Biekman onthult tijdens de groenmarkt de eerste boom op het Stadserf.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

woensdag 15 november 2023 17:28

“Deze boom is symbolisch, want Schiedammers kunnen vanaf nu aangeven op welke positie de bomen en de plantenbakken komen te staan op het Stadserf”, zegt Biekman. De wethouder opende de markt samen met kinderen van Komkids, die de eer hadden om als eerste op de plantenbak te schrijven. Ook kon er door Schiedammers een heideplantje en viooltjes worden opgehaald om de eigen tuinen groener te maken.

De Schiedammers die op de groenmarkt zijn afgekomen hebben wel een idee over hoe het Stadserf er groener uit kan zien. “Ik zou het leuk vinden als er meer bomen kwamen die het knus maken”, vertelt een voorbijganger. Een andere Schiedamse wil graag dat er wat minder tegels op het Stadserf liggen.

Tot eind van dit jaar blijft het bij deze ene ‘rolbare’ boom op het Stadserf. “We hopen dat er in het nieuwe jaar meer bakken staan, maar dat we ook veel ideeën hebben opgehaald hoe we het Stadserf groener kunnen maken. Dus kom naar het Stadserf, loop naar de boombak en drop je idee!”

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN