advertentie

Schiedamse man en 14-jarige jongen na waarschuwingsschoten opgepakt voor gewapende overval

Een 27-jarige Schiedammer en een 14-jarige jongen uit Schiedam zijn opgepakt als verdachte van een gewapende overval in Noord-Brabant. In de auto waarin ze zaten heeft de politie een wapen gevonden.

Schiedamse man en 14-jarige jongen na waarschuwingsschoten opgepakt voor gewapende overval
Foto: stockfoto politie
Matthijs Rorije

door Matthijs Rorije

woensdag 15 november 2023 23:09

Samen met een 28-jarige Rotterdammer zijn de twee Schiedammers vanavond voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht, meldt de politie.

De drie verdachten pleegden, samen met een nog voortvluchtige vierde man, vanmiddag een gewapende overval op een winkel in Roosendaal (Noord-Brabant). De daders vluchtten daarna volgens de politie in een auto, waarna de drie mannen in Etten-Leur (eveneens in Noord-Brabant) werden gearresteerd. De politie loste daarbij waarschuwingsschoten.

De overval vond woensdagmiddag rond 16.00 uur plaats. De daders vluchtten in een auto richting snelweg A58. Diverse politie-eenheden en de politiehelikopter zochten naar de daders. Uiteindelijk werd de auto in Etten-Leur aan de kant gezet. Drie mannen werden aangehouden. Een vierde man wist te ontkomen. Vervolgens verspreidde de politie een Burgernetbericht met een signalement van de voortvluchtige man. De politie zegt 'te vermoeden wie de vierde verdachte is: de man kan zichzelf op een politiebureau melden'.

Vuurwapen in auto

In de auto werd een vuurwapen in beslag genomen. De politie vermoedt dat deze bij de overval is gebruikt. Ook de auto is voor verder onderzoek in beslag genomen.