advertentie

Volkstuintjes onder water na natste maanden ooit: ‘Ik had gewoon Venetië in m’n tuintje’

Oktober was de natste maand ooit gemeten door het KNMI, november is ook goed op weg om één van de natste te worden. Klimaatexpert Peter Siegmund van het KNMI geeft aan dat het een uitzonderlijke gebeurtenis is. “Ik verwacht dat er in november ongeveer 110 millimeter regen zal vallen. In een normale maand is dit gemiddeld 80 millimeter”.

Sven Bravenboer

door Sven Bravenboer

donderdag 16 november 2023 17:21

Volkstuintjes zijn vaak doorweekt en moeilijk te onderhouden. “Als ik op het gras sta, dan zak ik een paar centimeter erdoor”, geeft eigenaar van een volkstuintje uit Schiedam aan. In Vlaardingen is dit probleem er niet. “Iedereen heeft hier goede drainage in de grond liggen, alles loopt zo naar de sloot. Vroeger had ik wel last van overstromingen, toen leek het net alsof ik Venetië in mijn tuin had”, geeft een voorbijganger aan.


In Schiedam zijn het vaak mensen die alleen in de zomer komen volgens een volkstuineigenaar. “Als iedereen gewoon zijn eigen tuin onderhoud en af en toe een beetje ophoogt, dan kan je die grote plassen water tegen gaan. Maar de meeste mensen komen maar drie of vier dagen in de zomer en laten in de koude en natte maanden het tuintje afsterven.”

Op 1 januari gaan SCHIE en Omroep Vlaardingen samen verder als streekomroep.

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN