advertentie

Taxatiedag Pracht & Prul in het Jenevermuseum: ‘Het loopt storm, ruim 90 aanmeldingen’

Het Jenevermuseum in Schiedam organiseert op de Graanzolder een taxatiedag. Experts van veilinghuis Vendu Rotterdam helpen vandaag de Schiedammers om antwoord te krijgen op die vraag: is het iets waard?

Sam Brinkman

door Sam Brinkman

donderdag 16 november 2023 18:08

Grote met bubbeltjesplastic ingepakte schilderijen maken hun entree op de zolder. Ook boodschappentassen gevuld met kranten en porseleinen potjes worden naar binnen gejouwd. “Ik heb de zolder leeg gehaald van mijn oudoom”, zegt een bezoeker. “Ik wil weten of het iets waard is voordat ik het naar de kringloop breng, ik zou mezelf voor m’n kop slaan als ik het later terug zou zien bij Kunst & Kitch en het is veel geld waard.”

Bij het Jenevermuseum hebben ze de tentoonstelling ‘Blauw van de Jenever’, waarbij ze het gebruik van keramiek in de jeneverindustrie laten zien. “Deze tentoonstelling was een mooie aanleiding om het Venduehuis van Rotterdam te vragen om een keuringsdag bij ons te organiseren”, vertelt Diederik von Bönningshausen, directeur van het Jenevermuseum.

De bezoekers zitten in leren bankstellen en vintage stoelen met hun antieken spulletjes naast zich te wachten. “Het is leuk als het een bedrag waard is maar het gaat niet de deur uit want het heeft een emotionele waarde”, zegt een van de bezoekers. De ander staat juist weer te popelen na de taxatie, “De prijs laat ik nog even in het midden.”

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN