advertentie

Mogelijk metro naar Vlaardingen West: ‘Zonder dit geld had mes in het bedrijf gegaan’

De RET krijgt, samen met twee andere vervoersorganisaties, 150 miljoen euro aan investeringsgeld van de Metropoolregio Rotterdam en Den Haag. Ook legt de RET zelf geld bij. Met dit extra geld wil het openbaar vervoersbedrijf de huidige dienstregeling in stand houden en het bedrijf aantrekkelijker maken, zodat er nieuw personeel aangetrokken kan worden.

Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

vrijdag 17 november 2023 15:18

De investering is hard nodig volgens Rolf Harbers van de RET. “Zonder dit geld had het mes in het bedrijf gegaan. we hadden veel lijnen moeten schrappen, ook in Vlaardingen en Schiedam.” Volgens Harbers stond het water aan de lippen van het bedrijf en zouden bepaalde lijnen al begin volgend jaar verdwijnen.

Metrolijn A

Het geld moet volgens de RET voor een basis zorgen in het bedrijf en voor werknemers meer zekerheid gaan bieden. “De afgelopen jaren zag je mensen echt achter hun oren krabben, of het wel goed ging met de RET. Nu ligt er een financiële bodem en kunnen mensen met een gerust hart aan boord stappen bij ons.”

Als de RET het personeelsprobleem aan kan pakken met het nieuwe geld, dan kan mogelijk metrolijn A weer door gaan rijden tot aan Vlaardingen West en kan mogelijk ook de BOB-bus terugkeren. “Het streven is om die twee dingen terug te brengen. Die dingen hebben te maken met personeelstekort, wij hebben op dit moment te weinig mensen om dat te rijden.”  

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN