advertentie

De Kleine Ambassade organiseert debat tussen jongeren en politici: ‘Je ziet ze op TV slimme dingen zeggen’

Een debat tussen jongeren en politici, bij de Kleine Ambassade konden jongeren in gesprek gaan met kandidaat-Kamerleden van politiek partijen. Onderwerpen als onderwijs, gelijkheid en de betrokkenheid van jongeren in de politiek werden er besproken.

Jarno Wagenveld

door Jarno Wagenveld

vrijdag 17 november 2023 17:19

Erik Korenstra is één van de leiders van het debat en heeft gezorgd dat de stelling die besproken werden relevant waren voor de jongeren. “Wij hebben in aanloop van het debat met een clubje jongeren al een beetje voorbereiding gedaan. Zij hebben aangegeven wat zij belangrijke thema’s vinden bij deze verkiezingen.” Erik vindt het belangrijk dat de jongeren betrokken zijn bij de politiek. “We willen ook de jongeren weer vertrouwen geven in dat politici ook echt naar hun luisteren. Het is ook een manier om bij die politici weer aan te geven, dit zijn allemaal mensen die nog geen stemrecht hebben, maar wel allerlei meningen hebben. Waar je dus ook echt naar moet omkijken.”

Het debat moet jongeren geïnteresseerd en betrokken maken bij de politiek. Een deelnemer van het debat was positief over de gesprekken die zij met de politici had. “Ik vond het leuk. Het zijn lokale politici en ik vind dat zij wel altijd slimme dingen te zeggen hebben”, zegt de deelnemer. “Ik vind het ook leuk om in gesprek te gaan met politici. Je ziet ze altijd op TV en dan hebben ze allemaal slimme dingen te zeggen, maar om ‘face to face’ met mensen in gesprek te gaan is toch een hele andere ervaring.” Ook laat een jongen weten dat het belangrijk is dat jongeren betrokken worden bij de politiek. “Uiteindelijk ligt het toch in onze handen, want als wij volwassen zijn dan zijn zij al de politiek uit en dan ligt het in onze handen in plaats van die van hun.”

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN