advertentie

Een kletsnatte sinterklaasintocht gooit geen roet in het eten: ‘Zet vanavond allemaal je schoentje’

Ondanks dat Smeerpoetspiet eerder deze week de kleding van Sinterklaas onbruikbaar maakte, kwamen hij en zijn Pieten vanmiddag op Het Hoofd in Schiedam aan. “Hij had er iets vies van gemaakt, maar alles is weer goed gekomen”, aldus de Sint.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

zaterdag 18 november 2023 19:09

Het slechte weer weerhoudt de Schiedammers er dit jaar niet van om de Sint en zijn Pieten te verwelkom op Het Hoofd in Schiedam-Zuid. De kinderen wachtte met smart op de Goedheiligman. “Ik heb het nog niet koud”, zegt een Schiedams meisje. Over de verlanglijstjes hebben de meeste kinderen nog niet nagedacht. “Ik weet het eigenlijk niet, misschien een nieuwe spelcomputer?”

De Sint komt aan met de Historische Vloot. Bij aankomst op de kade ontvangt hij een warm welkom van burgemeester Jules Bijl. “Ik herinner mij uit mijn eigen tijd hoe spannend dat is. Dat we aan het zingen waren bij ons schoentje.” Het is zijn eerste sinterklaasintocht als burgemeester. “Het is groots, ondanks het weer. Schiedammers zijn echte doorzetters.” Dat vindt Sinterklaas natuurlijk ook. “Van mij mogen ze vanavond allemaal hun schoen zetten!”

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN