advertentie

Het eerste herenteam Scyedam handhaaft zich

Afgelopen zaterdag heeft het eerste herenteam van tafeltennisvereniging Scyedam zich gehandhaafd in de eerste divisie. Zelf won het team met 8-5 van Ttv Ede, maar belangrijker nog was het 12-1 verlies van Tempo-Team 3 tegen Sittard.

Het eerste herenteam Scyedam handhaaft zich
van links naar rechts: Thomas Baart, Gabriele Vicario, Edwin ten Hoope en Jamal Dennison, foto: Scyedam
redactie

door redactie

zondag 19 november 2023 10:40

Daardoor is Tempo-Team 3 gedegradeerd met nog een wedstrijd te gaan. Bij Scyedam had Gabriele Vicario het grootste aandeel in de zege met drie winstpartijen in het enkelspel. Thomas Baart en Edwin ten Hoope wonnen allebei tweemaal en Jamal Dennison bleef met lege handen. Het achtste punt kwam uit het door Thomas Baart en Gabriele Vicario gewonnen dubbelspel.

In de eerste wedstrijd boekte Thomas Baart een regelmatige 3-0 overwinning op Remon Langius.

Gabriele Vicario kwam met 1-2 in games achter tegen kopman Maarten Loeve. In de vierde game nam Vicario een ruime 8-2 voorsprong, hij liet Loeve dichtbij komen, maar won de game nipt en dwong zo een beslissende vijfde game af. Daarin trok hij de partij ruim naar zich toe.
Jamal Dennison leed daarna een regelmatige 0-3 nederlaag tegen Alice Barendregt.

De eerste game van de wedstrijd van Edwin ten Hoope tegen Yorick Schurink was het meest spannend. Hij wist twee gamepoints weg te werken en benutte zijn eerste gamepoint. Daarmee was de tegenstand van Schurink gebroken.
Thomas Baart won nog wel de eerste game van Maarten Loeve, maar de volgende drie games gingen naar Loeve die daarmee de achterstand verkleinde voor het team uit Ede.
Gabriele Vicario had geen enkel probleem tegen Remon Langius en won met 3-0.

Jamal Dennison kon alleen in de derde game aanhaken bij Yorick Schurink. Deze ging nipt, en daarmee de partij, naar Schurink. In de wedstrijd tegen Alice Barendregt moest Edwin ten Hoope een game afstaan. Hiermee kwam de stand bij de pauze op 5-3.

Na de onderbreking speelde Jamal Dennison een sterke partij tegen kopman Maarten Loeve. De gamestanden lagen dicht bij elkaar, toch trok Dennison aan het kortste eind.

De eerste game van Thomas Baart tegen Yorick Schurink ging gelijk op. Nadat deze nipt door Baart werd gewonnen, ging de tweede game een stuk voortvarender en ook de derde game leverde winst op voor Baart.
Gabriele Vicario moest in de eerste game vijf gamepoints wegwerken tegen Alice Barendregt, maar hij kwam met de schrik vrij door zijn eerste gamepoint te verzilveren. De volgende twee games werden eenvoudiger gewonnen door Vicario.

Na een 9-6 voorsprong in de eerste game liet Edwin ten Hoope zich nog met vijf punten op rij verrassen door Remon Langius. De tweede game ging ruim naar Langius, voordat Ten Hoope in de derde game iets kon terugdoen. De vierde game ging echter toch weer naar Langius.
In het afsluitende dubbelspel wonnen Thomas Baart en Gabriele Vicario de eerste twee games ruim. De derde game ging ruim naar Remon Langius en Maarten Loeve. Baart en Vicario trokken de vierde game weer naar zich toe. Daarmee kwam de eindstand op 8-5.

Verslag: Emie Dekker