advertentie

Sintfan Hans woont in hét Sinterklaashuis van Schiedam: ‘Hier komt hij al jaren’

Hans Schuitman ziet het hele jaar door Sinterklaas, want hij heeft de grootste sinterklaasverzameling van Schiedam. Nu de Sint weer in het land is, komt hij vaak bij Schuitman op bezoek.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

maandag 20 november 2023 16:39

Wie binnenkomt bij Schuitman kan er niet om heen, overal waar je kijkt ziet je Sinterklaas en zijn Piet. “Vroeger ruimde we het op, maar nu laten we het gewoon het hele jaar staan.” Zo hangen er in de hal kleine schilderijtjes met wat Hans noemt een ‘hoog kringloop gehalte’.

Achter de eerste deur voorbij de hal bevindt zich de kleedkamer van Sinterklaas. “Hier komt hij al jaren. Er hangen hier genoeg kleren, want smeerpoetspiet had alles op de boot naar Nederland vuil gemaakt.” Ook zorgt hij voor de staf van Sinterklaas. In de gang heeft hij een 100 jaar oude staf staan, maar in de kleedkamer staan verschillende voor doordeweeks. “Ik breng ze naar de smid als er eentje kapot is.”

Schuitman zijn woonkamer staat ook vol met beeldjes van de goedheiligman en op zolder staat de rest van zijn verzameling. “Als kind zijnde heb ik met open mond naar de intochten van de Sint gekeken en daarna heb ik bij veel geholpen bij de intocht”, vertelt Schuitman. “Het leeft nog steeds en meer dan je denkt!”

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN