advertentie

Theater De Stokerij komt met een nieuwe locatievoorstelling over de cadeautjes van het leven

Na de voorstelling over Het Vergissingsbombardement komt De Stokerij opnieuw met een locatievoorstelling. DE ACHTERBLIJVER is vanaf 24 november te zien bij Boerderij Landvreugd. “Het gaat over de cadeautjes van het leven”, zegt regisseur Anne Rats.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

dinsdag 21 november 2023 15:22

Bij de aanvang van de preview in het gebouw van de TONO scoutinggroep is een selecte groep vrijwilligers aanwezig die de voorstelling het eerst mag bekijken.  “Het gaat over mij en de mensen die ik verloren heb in mijn leven”, vertelt hoofdrolspeler Koen Wouterse. Hij vertelt in deze vijftig minuten durende voorstelling het verhaal van het leven en de dood, met als rode draad zijn vriend Edwin. “Hij pleegde zelfmoord toen ik twaalf was.” “We vieren het leven, het gaan om de cadeautjes die je in het leven krijgt”, vult Rats aan.

De voorstelling bestaat uit een lach en een traan. Het publiek is zichtbaar geraakt door sommige scenes die Wouterse met zijn tegenspeler Stan Vos speelt. “Ik ben blij dat het publiek geraakt wordt. Het thema komt dichtbij en je mag erdoor geraakt worden en gelukkig heb ik het publiek ook zien lachen.”

Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand? Praten over zelfmoord helpt en kan anoniem via de chat op www.113.nl of telefonisch op 113 of 0800-0113.