advertentie

Voorbereidingen voor verkiezingen in volle gang: ‘Morgen 680 mensen op de been voor de stemlocaties’

Nog één nachtje slapen en dan mogen we weer naar het stembureau. Schiedammers kunnen dit jaar op 32 verschillende locaties hun stem uitbrengen, maar daar gaat eerst nog heel veel aan vooraf. “We zijn zeker twee dagen bezig geweest met het opbouwen op alle plekken”, vertelt Goran Miskovic van de gemeente Schiedam.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

dinsdag 21 november 2023 18:12

Miskovic heeft onder andere geholpen bij het klaarmaken van het stembureau op het stadskantoor. “De hokjes zijn geleverd door een verhuisbedrijf.” Daarnaast kunnen slechtziende en blinde Schiedammers ook dit jaar op een gemakkelijke manier hun stem uitbrengen op het stadskantoor.

Maar voordat er gestemd kan worden moet er eerst nog veel gebeuren, weet ook Jacqueline Jansen, manager Dienstverlening van het Klant Contact Centrum. “Er zijn morgen 680 mensen op de been om de stemlocaties te bemannen en vandaag zijn ook veel mensen in de weer om de locaties op te bouwen.” Als morgen om negen uur ’s avonds de stembureaus worden gesloten zal er in Schiedam volgens de CRAFT- lean methode worden geteld. “Er wordt eerst op partij geselecteerd, dan op even en oneven en dan op kandidaten.

‘Kom op tijd’

Om het stemmen voor iedereen makkelijker te maken heeft Jansen nog wel een belangrijke tip. “Kom op tijd en wacht niet tot het einde van de dag.” Volgens Jansen geeft de gemeente via social media ook aan wanneer het druk is bij de stembureaus. “En vergeet je stempas en legitimatiebewijs niet!”

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN