advertentie

Schiedammers stemmen vandaag voor de Tweede Kamerverkiezingen: ‘Breng je stem uit, dan heb je recht van spreken’

Het is verkiezingsdag! Schiedammers brengen vandaag hun stem uit voor de Tweede Kamerverkiezingen. Burgemeester Jules Bijl deed dat vanmiddag op het Stadskantoor. “Breng je stem uit, dan heb je recht van spreken.”

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

woensdag 22 november 2023 16:39

Anno 2023 zijn er nog steeds Nederlanders die niet stemmen, zo ook in Schiedam. “Het is een democratisch recht en als je om je heen kijkt zie je hoe belangrijk het is dat we in een land leven waar je kan stemmen”, zegt de burgemeester. De burgemeester is overigens niet de enige die daar zo over denkt. “Ik heb gestemd, omdat ik vind dat het mijn plicht is om te stemmen.” Een andere voorbijganger is het daar mee eens. “Het is een land waar je mag stemmen dus dan ga ik ook stemmen.”

Zwevende kiezers

Nog nooit is het percentage zwevende kiezers zo hoog geweest, meldt de NOS. Zo wordt er getwijfeld tussen strategisch en vanuit het hart stemmen. “Ik geloof niet dat strategisch stemmen werkt dus ik stem vanuit het hart”, legt de burgemeester uit. “Ik stem uit het hart, want degene waarop ik stem doet het heel goed en die gun ik het.” Voor de Schiedammers die twijfelen of ze überhaupt gaan stemmen heeft de burgermeester een boodschap: ”Breng je stem uit, het gaat er om ook deze keer, dat merkt iedereen. Dus mensen kom op!”

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN