advertentie
  • Schiedam

Een dag achter de schermen bij een stembureau

Voor de meeste mensen is het enkel een bolletje rood inkleuren op het stemformulier tijdens de Tweede Kamerverkiezingen, maar voor voorzitters en vrijwilligers bij de stembureaus begint de dag al vroeg. Één van die voorzitters is Paulus Kerpels. Om 06:30 uur ging Paulus al de deur uit op weg naar het stembureau in basisschool De Klinker.

Jarno Wagenveld

door Jarno Wagenveld

woensdag 22 november 2023 20:16

“De taak van de voorzitter is om te kijken of de zaak rustig en goed verloopt. Ik let er op dat iedereen elkaar een beetje afwisselt, want het kan af en toe een beetje saai zijn”, vertelde Paulus terwijl hij het gebouw van de basisschool in Schiedam Noord binnenloopt.  

“Het is toch wel vermoeiend, maar wij worden nu gelukkig afgelost door de middagploeg om drie uur. Die gaan door tot het eind van de avond, want die gaan ook tellen”, aldus de voorzitter van het stemkantoor. De dag van Paulus zit erop en kijkt met een goed gevoel terug op de dag. “Ik ben zeer tevreden. We worden goed verwend door de gemeente met wat lekkers tussendoor. Het is vooral leuk om met zoveel Schiedammers in contact te komen.”

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN