advertentie

Stembureau’s dicht, containers van het slot en tellen maar!

De kiezer heeft met het rode potlood het werk gedaan, maar voor de tellers is het harde werk pas net begonnen. Tot de late en misschien zelfs vroege uurtjes zullen ze in Schiedam doortellen. “Met deze groep mensen is het tot het bittere eind.”

Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

donderdag 23 november 2023 00:15

“Het is allemaal goed gegaan”, volgens oud-wethouder Marcel Houtkamp, voorzitter van stembureau 1 op het Stadserf. “Er zouden 1.592 stembiljetten in de bussen moeten zitten.” Al deze biljetten moeten vanavond, dan wel vannacht worden geteld. “Schiedam heeft er, om voor mij niet hele duidelijke redenen, ervoor gekozen om het in één keer te doen. Terwijl genoeg gemeentes op donderdag doorgaan met tellen op kandidaat.”

Het wordt dus een lange nacht voor de tellers. Die worstelen met de grote biljetten. “Het is alsof je de lakens gaat strijken”, volgens een teller. “Ze zijn veel te groot”, zegt een ander. “Veel kiezers hebben er moeite mee om het vel weer goed te sluiten en in de bus te krijgen. Het wordt een lange nacht, het is gewoon doorgaan.” Houtkamp zorgt als voorzitter in ieder geval goed voor de tellers. “En als we echt trek hebben is er vast nog wel een snackbar open.”

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN