advertentie

Schiedam als één van de laatste steden klaar met tellen

De stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen zijn in regio Rijnmond bijna allemaal geteld meldt Rijnmond. Bijna, want alleen de cijfers uit Schiedam ontbraken om 10:00 uur nog. “We doen ons best om het stemmen tellen zo snel mogelijk af te ronden”, liet de woordvoerder van de Gemeente Schiedam weten.

Schiedam als één van de laatste steden klaar met tellen
Foto: SCHIE
Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

donderdag 23 november 2023 09:40

Om 21:00 uur sloten ook in Schiedam de stembussen en kon er begonnen worden met tellen. “Het is allemaal goed gegaan”, liet oud-wethouder Marcel Houtkamp, voorzitter van stembureau 1 op het Stadserf gisteren tijdens het stemmen tellen weten. Toch zat er wel een kleine kink in de kabel, want er bleek niet te kunnen worden geteld op stemlocatie 9, de gymzaal aan het Frans Halsplein 33, laat de gemeente weten. De telling is verplaatst naar de openbare telling in de Hagazaal.

Schiedam was donderdagochtend één van de vijf gemeentes in Nederland waarvan de uitslag nog niet bekend was, meldde de NOS. “We zijn druk bezig met het afronden. Hoe het komt dat wij één van de laatste zijn moet nog worden uitgezocht, maar eentje moet de laatste zijn”, zei de woordvoerder van de gemeente. “We doen er alles aan om zo snel mogelijk alle stemmen te hebben geteld.”

De uitslag kwam uiteindelijk tegen 11:00 uur pas.