advertentie

Heerlijk wakker geworden of toch met een kater? Zo stonden de Schiedamse raadsleden vanochtend op

De gemeenteraadsleden uit Schiedam brachten tijdens de Tweede Kamerverkiezingen hun stem uit. Daarna wachtten de meeste van hen gespannen de uitslag af. Met de overwinning van de PVV was alleen niet iedereen van de raad het eens.

Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

donderdag 23 november 2023 17:09

“Ik heb heerlijk geslapen en ik kwam dansend mijn bed uit”, zegt LOS-raadslid Monique Rotteveel. “Ik vind de reacties die op de uitslag volgde ook opmerkelijk”, vertelt Maarten Reuderink, gemeenteraadslid voor de Ouderenpartij Schiedam. Fractievoorzitter van DENK, Cemil Kahramanoğlu, reageert schriftelijk. “Deze uitslag is een drama voor Nederlanders met een migratieachtergrond of Nederlandse moslims.”

Rotteveel stemde op de PVV. Reuderink geeft aan niet op een winnende partij te hebben gestemd. Dat PVV de grootste is geworden in Schiedam verrast hem niet. “Ik ken Schiedam. Vorige keer stemde veel mensen op de BBB, een proteststem.” Rotteveel geeft aan dolgelukkig te zijn. “Dat zegt iets over hoe de mensen in Nederland er over denken.”

De PVV is dus de grootste partij geworden in de landelijke verkiezingen en kreeg dus ook de meeste stemmen in Schiedam. Reuderink weet nog niet wat de gevolgen zijn voor eventuele gemeenteraadsverkiezingen. “Ik heb geen idee. Een week geleden wist niemand dat de PVV de grootste zou worden en die verkiezingen zijn pas over twee jaar.”

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN