advertentie

Misschien wel het mooiste uitzicht op Schiedam – Aflevering 3 van ‘Het Verhaal van Schiedam – de podcast’

Tegenwoordig kun je er heerlijke cocktails drinken, vroeger maakten Schiedammers er kennis met de Franse keuken en nog langer geleden stond het er afgeladen vol met ijzerwaren in alle soorten en maten. De derde aflevering van ‘Het Verhaal van Schiedam – de podcast’ staat in het teken van het bijzondere pand aan de Korte Dam 10, waar alleen het prachtige uitzicht op de binnenstad al die tijd hetzelfde is gebleven.

redactie

door redactie

vrijdag 24 november 2023 11:00

Over de periode van 1973 tot nu gaan presentatoren Vincent en Reinard in gesprek met twee gasten. Elisabeth Pels Rijcken werkte in de eerste jaren na de opening in de bediening bij Hosman Frères. Waar we nu uit heel veel verschillende soorten restaurants kunnen kiezen, was het een halve eeuw geleden behoorlijk bijzonder dat Schiedam een etablissement met Franse keuken kreeg. Elisabeth maakte het van dichtbij mee en bewaart er nog altijd goede herinneringen aan, al is het pand voor haar van binnen bijna onherkenbaar veranderd.

Eigentijds mét link naar het verleden

Tegenwoordig wordt een deel van wat vroeger Hosman was uitgebaat door Marciano Resoort en zijn vrouw Joella. Waar in het begin nog heel veel mensen aanklopten met het idee dat het befaamde restaurant eindelijk weer open was, is Post Schiedam uitgegroeid tot een vaste waarde in het horecalandschap van de stad. Dat het een eigentijdse zaak is betekent echter niet dat er geen link met het verleden is, zo blijkt uit het gesprek met Marciano.

Serie 1 van ‘Het Verhaal van Schiedam – de podcast’ staat zes afleveringen lang in het teken van bijzondere gebouwen. Elke twee weken verschijnt er een nieuwe aflevering op Spotify en op de site van SCHIE. Eerdere afleveringen gingen over het Roelants-pand en de Liduina Basiliek. Volg de podcast op Facebook of LinkedIn om geen aflevering te missen.