advertentie

Plan vanuit buurtbewoners moet plein bij Troelstralaan aantrekkelijker maken

Het plein bij metrostation Troelstralaan moet worden opgeknapt, tenminste dat vinden de bewoners uit de buurt. Daarom komen buurtbewoners met een initiatief om het plein op te knappen. Vrijdagmiddag 24 november presenteren zij hun idee aan de buurt. En de plannen zijn duidelijk: het plein moet toegankelijker en aantrekkelijker worden. “We willen een soort speeltuintje maken met zitbankjes, een pluktuin en misschien wat appelbomen.”

Jarno Wagenveld

door Jarno Wagenveld

vrijdag 24 november 2023 18:21

Initiatiefnemer Fred van der Drift heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan het plein bij het metrostation. “We hebben afgelopen maanden hier elke maand schoongemaakt. Dus qua onkruid en vuiligheid ziet het er nu wel beter uit. Maar er moet gewoon iets meer gebeuren aan het plein.”

Fred ging samen met een aantal buurtbewoners rond de tafel zitten om een plan te bedenken om het plein op te knappen en aantrekkelijker te maken. Dat plan presenteren ze nu aan de buurt. “We proberen hier wat reacties op te halen. Als we die reacties hebben verwerken we het in het plan en willen we het aanbieden aan de gemeente.”

Het plan moet perspectief geven aan de buurt en ook aan de jongeren. “Een hoop jongeren voelen zich ook niet welkom hier.” Ook moet de veiligheid en de rommel op het plein aangepakt worden. Een buurtbewoner die kwam kijken naar de plannen was positief over het initiatief. “Ja top, de buurt moet eigenlijk wel door deze mensen en hun ideeën omhoog gehaald worden, want de buurt gaat alleen maar achteruit.”

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN