advertentie
  • Schiedam

Angstvallig keek Ricardo naar magazijn vol vuurwerk, maar nu mag hij knallen

De Schiedamse vuurwerkverkopers vieren feest, want de vergunningen voor het verkopen van vuurwerk in Schiedam worden niet ingetrokken, blijkt uit het vonnis van de rechter. “Ik ben super blij. We hebben het gisteren met een borreltje gevierd”, zegt vuurwerkverkoper Ricardo Nielsen.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

donderdag 30 november 2023 15:11

Vorig jaar trok toenmalig burgemeester Cor Lamers de verkoopvergunning van vuurwerpverkopers in. Hier waren de verkopers het niet mee eens en er volgde een juridische strijd. Nu, een jaar later heeft de rechter geoordeeld in het voordeel van de vuurwerkverkopers. “De gemeente wilde een verbod op verkoop, omdat er in de APV afgesproken was dat er geen vuurwerk afgestoken mag worden in Schiedam. Maar wij verkopen niet alleen maar aan Schiedammers”, aldus Nielsen.

Ricardo en de andere verkopers zaten tot afgelopen dinsdag nog in spanning, wat het vonnis van de rechter zou zijn. “We hebben al heel veel ingekocht, want anders zouden we in december met een tekort aan vuurwerk zitten.” Dat de uitspraak zo lang op zich liet wachten heeft volgens hem te maken met dat het voor de vuurwerkbranche een belangrijke uitspraak zou zijn. “Het betekent wel wat. Als de gemeente een vergunning in zou kunnen trekken, zou dat bij meer gemeentes mogelijk zijn.”

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN