advertentie

Nieuw gezicht in Raad van Bestuur ziekenhuis

Er komt een nieuw gezicht in de Raad van Bestuur van het Franciscus Gasthuis en Vlietland ziekenhuis: Marlies Jansen - Landheer. Zij is sinds anderhalf jaar de directeur (ad interim) van het Haga Ziekenhuis in Den Haag en treedt per 1 maart 2024 toe tot de Raad van Bestuur van 'ons' ziekenhuis. Zij volgt Marjolein Tasche op, die vanaf 1 januari aanstaande start bij de Landelijke Huisartsenvereniging. 

Nieuw gezicht in Raad van Bestuur ziekenhuis
Matthijs Rorije

door Matthijs Rorije

donderdag 30 november 2023 16:07

Samen met Niels Honig en Peter-Willem van Lindenberg gaat Marlies over drie maanden aan de slag in het Franciscus.

Marlies heeft brede ervaring in de gezondheidszorg. Ze studeerde geneeskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en promoveerde in 2005. Marlies is haar professionele carrière begonnen als arts en heeft zich daarna verder bekwaamd als bestuurder bij verschillende zorgorganisaties. Zo was Marlies onder andere directeur-bestuurder van het Integraal Kankercentrum Amsterdam, directeur netwerken van Integraal Kankercentrum Nederland en is zij medisch directeur geweest bij Equipe Zorgbedrijven.

Ook is Marlies bestuurder van de Stichting MS Research, een organisatie die wetenschappelijk onderzoek naar multiple sclerose (MS) financiert en stimuleert.

Niels Honig, voorzitter Raad van Bestuur, is blij dat Marlies de stap zet naar Franciscus. ‘Wij verwachten met haar kennis en ervaring de topklinische status van Franciscus te kunnen versterken en kijken ernaar uit om samen verder te bouwen aan de netwerkzorg in de regio.’