advertentie
  • Schiedam

ALF, tollen en Star Wars: je vindt het allemaal in het rariteitenkabinet van Milan

Je bent er vast wel eens voorbij gelopen, Kolektik rariteiten. Toen Milan Tilder (48) en zijn vriendin vijf jaar geleden naar dit pand op de Hoogstraat verhuisden, toverde hij de voormalige winkelruimte om tot het domein van zijn speelgoedverzameling.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

vrijdag 01 december 2023 14:14

Tilder verzamelt al dertig jaar lang speelgoed. “Ik heb een hoop dingen in mijn verzameling die ik vroeger als kind niet mocht hebben. Bijvoorbeeld de robots, want die maakte teveel lawaai vonden mijn ouders.” Tilder heeft niet alleen speelgoedrobots in zijn collectie, maar ook speelgoed uit Oost-Europa en spullen die hij op rommelmarkten vindt. “Het speelgoed komt vooral uit de jaren zeventig en tachtig, maar dat is langzaam uitgebreid met alles wat ik op markten tegenkom.”

'Het loopt bijna uit de hand'

De winkelruimte staat nu zo vol dat je er bijna je kont niet meer kan keren. “Het loopt bijna uit de hand, dus ik ben nu langzaam aan het oriënteren om dingen weg te doen”, zegt Tilder. “Daar sta ik niet om te popelen hoor.” Het kabinet staat vol met jeugdherinneringen volgens Tilder. “Overal waar je kijkt zit een trigger of een herinnering aan vast.”

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN