advertentie
  • Schiedam

Chemische lucht uit woning Fultonplantsoen kwam van cokewasserij

De chemische lucht die agenten donderdagmiddag om 17:00 uur roken in Schiedam Oost, bleek afkomstig van een cokewasserij.

Chemische lucht uit woning Fultonplantsoen kwam van cokewasserij
Foto's: Flashphoto
Matthijs Rorije

door Matthijs Rorije

vrijdag 01 december 2023 15:17

bfvhngjfgjtyjttgeawrgtreyh

Gisteren vond er een integrale controle plaats in Schiedam. De interventieteams Ondermijning en Woonoverlast van de gemeente Schiedam waren op pad met de politie van het basisteam Schiedam. 'Naar aanleiding van een melding werd er een onderzoek verricht naar een pand aan het Fultonplantsoen' laten de handhavers op Instagram weten. De politie en handhavers roken daarbij een vieze geur.

De chemische lucht bleek uit het pand te komen, dat ligt in een straat tussen de Morsestraat en de Buijs Ballotsingel. Een man die de deur van de woning opendeed, werd aangehouden, nadat hij eerst is nagekeken door ambulancepersoneel.

Het arrestatieteam van de DSI (Dienst Speciale Interventies) deed vervolgens om 18:30 uur een instap in de woning en trof daar een cocaïnewasserij aan. Een tweede man werd in de woning aangehouden.

De arrestanten zijn volgens de politie een 53-jarige Rotterdammer en een 43-jarige Schiedammer.

foto19

Cokewasserij

'Om cocaïne aan de grens moeilijk traceerbaar te maken, wordt de drugs door criminelen meestal in gangbare stoffen of materialen verwerkt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld shampoo of kleding. In een wasserij wordt cocaïne uit deze materialen onttrokken. Dit is een gevaarlijk proces waarbij chemicaliën worden gebruikt' aldus de politie in een bericht over een eerder aangetroffen cokewasserij in Nederland.

Zeer brandgevaarlijk

De situatie in de woning in Oost noemen agenten 'zeer brandgevaarlijk'. "Er waren diverse chemische vloeistoffen, vaten en meerdere kilo’s cocaïne aanwezig" aldus de politie in een verklaring.

De aangetroffen drugs zijn vernietigd. De andere spullen zijn in beslag genomen. De politie doet verder onderzoek.

Nadat het politieonderzoek in de woning was afgerond, is het pand op last van de burgemeester gesloten.