advertentie

Kapotte radiatoren, een muffe lucht en schimmel: Bewoners containerwoningen ervaren problemen

Bewoners van de containerwoningen op het Vlaardingse District U ervaren problemen met hun nieuwe huis. De relatief nieuwe woningen hebben gebreken, laten bewoners aan ons weten. De eigenaar en beheerder van de woningen stellen dat zij de problemen ‘binnen twee werkdagen oplossen’.

Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

vrijdag 01 december 2023 12:54

Een bewoner die op de tweede verdieping van het gebouw woont zegt al een maand zonder verwarming te zitten. “Het duurde allemaal heel erg lang tot het in behandeling werd genomen.” Een andere bewoner die op de derde verdieping van het gebouw woont, ervaart weer heel andere problemen.  “Mijn vriendin heeft al een jaar geen deksel op het doucheputje, daar komt een muffe vieze lucht uit.”

Niet iedereen ervaart klachten en een afhandeling daarvan die lang op zich laat wachten. “Wij hebben één keer een slot gehad dat niet werkte, dat is snel geregeld. Zelf ervaren wij geen problemen”, zegt een bewoner die net aan komt lopen bij het complex.

Oplossingen

De beheerder van het gebouw zegt in een reactie op vragen van Omroep Vlaardingen dat bewoners telefonisch of met een mail een reparatieverzoek in kunnen dienen. Binnen twee werkdagen wordt het probleem dan opgelost. Wel kan dit volgens de beheerder soms langer duren. “In sommige gevallen, zoals bij een kapot verwarmingselement, wordt de reparatie vertraagd door bijvoorbeeld de levertijd van materialen.”

Leegstand

Gesproken bewoners laten weten dat een tijd geleden bijna alle woningen bewoond waren, dit is volgens de bewoners die wij spraken nu wel anders. Bijna de hele bovenverdieping zou volgens hen leegstaan. Volgens de beheerder komt dit doordat eerst alle werkzaamheden in de appartementen moeten worden afgerond, voordat de woningen weer worden verhuurd.

 

Op 1 januari gaan SCHIE en Omroep Vlaardingen samen verder als streekomroep TWEE.