advertentie

KOFA blijft bestaan: ‘Als hier de deur dichtgaat, dan gaat er een andere open’

Een begrip onder beginnende bandjes in Vlaardingen en omstreken moet mogelijk zijn deuren sluiten. Op de plek waar Cultureel Centrum KOFA staat wil de gemeente appartementen bouwen. Oprichter van KOFA Michel Meulstee vindt het jammer dat zijn ‘kindje’ mogelijk verdwijnt aan de Zomerstraat.

Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

vrijdag 01 december 2023 10:57

Hoewel er een donderswolk boven het hoofd van KOFA hangt staat er nog steeds muziek aan in de rood, blauw en paars verlichte ruimte. Michel kijkt, terwijl hij achter de bar staat, terug naar meer dan 10 jaar KOFA. “Ik heb het weer laten leven dit pand, want het was klaar, er gebeurde niks. Dat was ook mijn insteek.”

‘Er zit hier zoveel liefde in’

Michel heeft altijd met zo min mogelijk middelen alles moeten doen en vindt het daarom jammer dat KOFA misschien verdwijnt. “Er zit hier zoveel effort en liefde in. Wij hebben dit gedaan zonder een hand op te  houden en subsidie te krijgen.” Michel weet dat naast hem zoveel vrijwilligers hebben gewerkt om het KOFA zoals iedereen het nu kent mogelijk te maken. “Dit is mijn kindje, dit gaat aan mijn hart. Het ging hier om geven aan de mensen.”

 Als het aan Michel ligt verdwijnt KOFA niet als hij het gebouw aan de Zomerstraat moet verlaten. Volgens hem staan er al genoeg mensen klaar om te helpen met de zoektocht naar een nieuw pand. “Als hier de deur dichtgaat, dan gaat er een andere deur open.”

 

Op 1 januari gaan SCHIE en Omroep Vlaardingen samen verder als streekomroep TWEE.