advertentie
  • Schiedam

Moeders ontmoeten elkaar bij het Moedercafé: ‘Na de bevalling houden we contact’

In verloskundig en echoscopische praktijk 'Aleida' aan de Broersvest bloeit elke eerste vrijdag van de maand een bijzondere traditie: het 'Moedercafé'. Hier kunnen (aanstaande) moeders samen met verloskundigen de eerste stappen zetten in het ouderschap.

Ilse Siegel

door Ilse Siegel

vrijdag 01 december 2023 18:13

Het Moedercafé is bedoeld om ervaringen uit te wisselen en vooral met elkaar in contact te blijven.

In hetzelfde schuitje

Verloskundige Julia Kok benadrukt het belang: "Soms kan het moederschap in het begin wat eenzaam zijn. Het is juist dan geweldig om mensen te ontmoeten die in hetzelfde schuitje zitten” Het Moedercafé is een plek waar zij begrip, een luisterend oor vinden en ervaringen delen en dit onder leiding van een verloskundige. “Wat ik zo mooi vind is dat we zelfs na de bevalling in contact blijven’’, legt Julia uit. 

Een deel van de vrouwen kent elkaar al van het centring traject, waarbij aanstaande moeders in ieder opzicht worden geïnformeerd over de nieuwe fase in hun leven. In dit programma worden de medische controles gecombineerd met alle informatie rondom zwangerschap, bevalling en babytijd. 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN