advertentie

Speelronde 10: zeges voor Excelsior´20, Hermes DVS, PPSC en SVV; Kethel Spaland thuis onderuit tegen Lyra

Zaterdag zijn in het amateurvoetbal de wedstrijden in speelronde 10 gespeeld. Excelsior´20 en Hermes DVS behielden door hun zeges de koppositie in hun afdeling. SVV boekte zijn tweede zege van dit seizoen. Alleen Kethel Spaland kwam van de Schiedamse clubs niet tot winst in deze ronde. HBSS kwam niet in actie.

Speelronde 10: zeges voor Excelsior´20, Hermes DVS, PPSC en SVV; Kethel Spaland thuis onderuit tegen Lyra
Patrick de Boer

door Patrick de Boer

zaterdag 02 december 2023 22:03

In de Derde Klasse D behield Excelsior´20 zijn koppositie. De uitwedstrijd tegen Vierpolders werd met 0-1 gewonnen. Kethel Spaland leed zijn derde nederlaag van dit seizoen. De thuiswedstrijd tegen Lyra ging met 1-3 verloren. Excelsior´20 is koploper met 24 punten. De Schiedamse club heeft een voorsprong van zes punten op de achtervolgers Rhoon en MVV´27. Kethel Spaland staat op de samen met Lyra gedeelde vierde plaats met 17 punten.

In de Vierde Klasse E won koploper Hermes DVS de uitwedstrijd tegen De Egelantier Boys met 0-3. PPSC zorgde voor een grote verrassing door de uitwedstrijd tegen FC Maense met 1-3 te winnen. Koploper Hermes DVS heeft 26 punten en heeft daarmee een voorsprong van vijf punten op de achtervolgers Zestienhoven en BZC Zuiderpark. PPSC staat op de negende plaats met 11 punten uit 9 wedstrijden.

In de Vijfde Klasse A boekte SVV zijn tweede zege van dit seizoen. De thuiswedstrijd tegen Delft werd met 1-0 gewonnen.