advertentie

Schiedam voor 600 euro het schip in voor boete van 23 cent

Een verschil van inzicht over een parkeerboete kost de gemeente Schiedam uiteindelijk 616,50 euro. Het meningsverschil ontstond omdat een vrouw te weinig parkeerkosten had betaald via een parkeerapp. Daarom kreeg ze een boete, de vrouw was het daar niet mee eens en spande een rechtszaak aan. Omdat de gemeente niet kon aantonen dat de eerste boete verstuurd was, won de vrouw de rechtszaak.

Schiedam voor 600 euro het schip in voor boete van 23 cent
Canva
Philip van Es

door Philip van Es

maandag 04 december 2023 13:06

De vrouw had in een parkeerapp de verkeerde zone in Schiedam aangeklikt. Ze betaalde daarom 1,77 euro in plaats van twee euro parkeerbelasting per uur. In het uurtje dat de vrouw geparkeerd stond kwam een handhaver langs die zag dat haar kenteken niet in die straat geregistreerd stond en schreef dus een boete uit.

Nooit ontvangen bekeuring

Maar daarna ging het mis. De vrouw zegt de eerste bekeuring nooit ontvangen te hebben en is het ook niet eens met de hoogte van het bedrag. Naast de administratieve kosten moest de vrouw de volledige twee euro betalen. Zelf vond de vrouw dat ze alleen het verschil tussen wat ze betaald had en wat ze had moeten betalen, 23 cent, moest bijbetalen. De rechter ging niet mee in die gedachtegang en vond dat de mevrouw wel de twee euro parkeerbelasting moest betalen.

De vrouw kreeg ook nog een aanmaning van de heffingsambtenaar. Daarin stond ook een verhoging van de boete, omdat deze te laat betaald zou zijn. Omdat de afdeling die de boetes incasseert niet kon aantonen dat de eerste naheffing bij de vrouw bezorgd was, stelde de rechtbank de vrouw in het gelijk. Hierdoor verloor de gemeente op dat punt de rechtszaak. De vrouw maakte 616,50 euro aan kosten voor de rechtszaak. De rechtbank heeft geoordeeld dat de gemeente die kosten moet vergoeden.