advertentie
  • Schiedam
  • maatschappij
  • Vlaardingen

Met lichtjes van hoop het jaar uit: voor ieder kind een cadeau

De decemberdagen komen er weer aan, knus binnen met familie en vrienden bij de haard, met warme chocolademelk en cadeaus. Voor sommige is de decembermaand juist pijnlijk of eenzaam. Speciaal voor die mensen worden er eindejaarsacties ondernomen. Zo zorgt Theater aan de Schie voor een magische kerst voor ieder kind.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

dinsdag 05 december 2023 15:49

Tijdens de feestdagen zamelen Theater aan de Schie en Rijnmond kerstcadeaus in voor gezinnen met kinderen die minder te besteden hebben. Daarom roept het theater Schiedamse kinderen op om een cadeautje voor een ander kind te komen brengen. “Het is belangrijk dat kinderen bewust worden dat niet alle kinderen een cadeautje krijgen”, zegt directeur van Theater aan de Schie, Rob Roos.

De cadeautjes worden aangenomen door Sinterklaas en later in december door de Kerstman. Het doel is om duizend cadeaus binnen te halen. “We organiseren een show op 7 december waar 800 mensen op af komen dus als 700 mensen daarvan een cadeautje doneren hebben we al bijna ons doel bereikt.” De laatste mogelijkheid  om cadeaus te doneren is op woensdag 13 december. Daarna worden de cadeautjes verdeeld onder diverse instellingen, waaronder verschillende voedselbanken en Stichting Net Niet Genoeg.

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN